Fifty Shades Freed tihkuu erotiikkaa

Perjantaina ensi-iltansa saa menestysromaanitrilogian kolmas osa Fifty Shades Freed, jonka on ohjannut James Foley. Pääosissa elokuvassa ovat Dakota Johnson ja Jamie Dornan. Reilu puolitoista tuntia kestävä elokuva tihkuu jonkin verran erotiikkaa ja seksiä.

Elokuva on kuin tarina glamourista, jossa rikas, hyvännäköinen mies on löytänyt kauniin vaimon. Pari menee naimisiin ja liitto on päällisin puolin kunnossa, mutta miehellä on hieman paha tapa kontrolloida kaikkea mitä vaimo tekee.

Osittain kontrollointi johtuu pelosta, koska Jamie Dornanin esittämä hahmo on epävakaan miehen tähtäimessä. Uhka on todellinen, joka myös konkretisoituu elokuvan edetessä ennen odottamattomia loppuratkaisuja.

Elokuva ei ole tyypillinen toimintaelokuva, vaan se pitää sisällään niin eroottissävytteisiä kohtauksia kuin myös draamallisia, glitter-kohtauksia. Siinä on vivahteita romanttisista elokuvista, mutta ajoittain voisi jopa kuvitella katsovansa pornoelokuvaa.

Tissien lisäksi elokuvassa ei näytetä kriittisiä paikkoja, mutta jotkut eroottissävytteiset kohtaukset saavat katsojankin tuntemaan kihelmöintiä kropassaan. Miltei jokaisessa elokuvassa on seksikohtauksia, mutta tässä ne ovat kuvattu tavalla, jossa katsoja on kuin osallinen tapahtumaan.

Fifty Shades Freed oli elokuvana katsottava ja suosittelemmekin elokuvaa kaikille romanttisista toimintaelokuvista pitäville.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Universal Pictures

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi