Hedberg ja Kokkonen nauttivat yhteisestä leffaprojektista

Elokuvateatterit ovat avanneet jälleen ovensa pitkän hiljaiselon jälkeen. Ohjelmistosta löytyy muun muassa juuri ennen koronapandemian alkua ensi-iltansa saanut Se mieletön remppa– elokuva.

Nauruhermoja koettelevan elokuvan pääosissa nähdään mestarikoomikko Sami Hedberg ja Tanhupallon roolistaan tutuksi tullut Kiti Kokkonen.

– Oli todella jännää lähteä tekemään tätä. Tämä on itselleni suurin elokuvaprojekti, eniten kuvauspäiviä ja kuvattiin osittain toisessa maassa. Oli kyllä jännää tämmöiselle metsätontulle, Kokkonen toteaa.

Kokkonen näyttelee elokuvassa naista, joka saa perinnöksi vanhan talon. Siitä alkaa sitten seikkailu, joka kiristää niin parisuhdetta kuin hermoja.

Elokuva kertoo karua kieltään siitä, millaista remontin tekeminen voi pahimmillaan tai parhaimmillaan olla. Linnunpönttöjä rakentaneella Kokkosella on hieman kokemusta remonteista.

– Kerran olemme huoltomaalanneet meidän talomme väärällä maalilla ja silloin tuli pintahometta. Piti sitten ottaa ammattilainen. Mitään suureellista remonttia ei ole tullut tehtyä, Kokkonen kertoo.

Hedbergin salainen haave toteutui

Vastanäyttelijänä elokuvassa Kokkosella on Sami Hedberg, joka on tullut enemmän tunnetuksi Stand Up- show’staan ja keväällä hän ihastutti ihmisiä mahtavalla lauluäänellä Masked Singer Suomi– sarjassa, voittaen sen.

– Mieletön kokemus oli tehdä tätä leffaa. Tämä on isoin omalta kohdaltani, mitä olen tehnyt noita elokuvia. Se oli isoin työllisesti ja siellä oli suuria haasteita, kun olin aika monessa kohtauksessa mukana, Hedberg pohtii.

Hedberg nähdään elokuvassa useammassa eri roolihahmossa, joka tekee elokuvasta myös omalla tavallaan mielenkiintoisen.

– Se on ollut sellainen juttu, mitä salaa olen joskus haaveillut, että olisi kivaa päästä tekemään useampia maskeerattuja rooleja. Se oli myös iso haaste ja paljon vaati duunia. Olen itse sellainen metodinäyttelijä. Siinä suhteessa, jos kahden kuukauden aikana oli 30 kuvauspäivää, niin kyllä kaksi kuukautta olin kiinni.

– Kun menen siihen hahmoon, on siitä vaikea kuvausten aikana päästää irti. Sitten kun niitä oli monta, ei aina välillä tiennyt, kuka on, Hedberg naurahtaa.

Haasteet eivät olleet pelkästään Hedbergillä, kun hän näytteli useampaa eri roolihahmoa, vaan niistä osansa sai myös vastanäyttelijä.

– Oli se kyllä todella erikoista ja haastavaa. Vähän absurdiakin välillä. Se oli onneksi ratkaistu niin, että Samilla oli bodydouble Nino, joka oli paljon siellä kuvauksissa paikalla. Se ei ollut mikään tennispallo tai näin, vaan siinä oli ihan oikea henkilö, Kokkonen myöntää.

Kemiat kohtasivat heti

Elokuvan pääparina nähtävät Hedberg ja Kokkonen eivät ole aiemmin tehneet yhdessä töitä eivätkä edes tunteneet toisiansa ennen, kun elokuvaa aloitettiin kuvaamaan. Siitä huolimatta yhteistyö lähti sujumaan saman tien.

– Tosi hienoa oli päästä tekemään Kitin kanssa, meillä heti ensimmäisestä päivästä lähtien mätsäsi kemiat ja rytmit yhdessä. Oli kiva päästä tekemään komediallisia hetkiä, mutta itse tykkäsin päästä tekemään näyttelijänä myös draamallisia kohtauksia, kuten tässä heidän yhteisessä tarinassaan pariskuntana välittyy, Hedberg paljastaa.

Samoilla linjoilla Hedbergin kanssa yhteistyöstä on myös Kiti Kokkonen.

– Meillä löytyi heti yhteinen rytmi ja oli todella luontevaa näytellä hänen vaimoaan, Kokkonen valaisee.

Ensi-iltansa 19. helmikuuta saanut elokuva sai heti ensimmäisen viikon aikana peräti 65 228 katsojaa. Elokuvan oli 16. maaliskuuta mennessä nähnyt 156 296 katsojaa.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Tia Öhman / Solar Films, Miikka Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi