Huikea naisenergia villitsi yleisön Kapsäkissä

Torstaina kisattiin jälleen siitä, kenellä on hauskimmat jutut. Nopee naurattaja- kilpailun toinen alkukarsinta käytiin ravintola Kapsäkissä ja jatkoon yleisön äänillä meni kaksi naista sekä tuomaristo valitsi heidän seurakseen vielä kaksi miestä.

– Kilpailu oli hyvä, nähtiin taas erilaisia esiintyjiä, sellaisia joilla oli hyvä oma tyylinsä. Nämä koomikot olivat tehneet paljon töitä tuon viisiminuuttisensa eteen ja oli jännää olla taas tuomaristossa. Oikeat tyypit pääsivät kyllä tänä iltana jatkoon, tuomaristossa istunut Helena Pöllänen kertoi.

Yleisön äänillä kisasta jatkoon meni kaksi naista, Aurora Vasama ja Illusia Sarvas. Molemmat heittivät estradilla hulvatonta juttua. Naisen kanssa parisuhteessa oleva Sarvas kertoi vierailleensa Hommafoorumilla ja niiden sivujen kertomuksen mukaan hän oli feministi. Miksi sitten näin, niin se selviää hänen show’staan, joka on nähtävillä finaalissa.

Vasama puolestaan aloitti tarinointinsa kertomalla olevansa kuin prinsessa Ruusunen johtuen etunimestään Aurora. Hänen tarinointinsa muutenkin oli hyvää ja jutuista paistoi aito yllätyksellisyys, koskaan ei voinut olla varma, mitä seuraavaksi tupsahti ilmoille.

– Mielestäni tänä iltana oli enemmän hajontaa kuin viime viikolla. Selkeämmin erottui kärkityypit, mutta ilta oli silti hyvä, Pöllänen totesi.

Tuomariston valinnalla finaalipaikan saavuttanut Tatu Miettinen esiintyi kilpailussa toisena ja räväytti pankin heti alkuunsa. Totisen oloinen ääni suolsi juttuja, joista ei voinut olla yhtään varma, oliko se edes vitsiä, niin totuudenmukaisesti hän niitä kertoi. Myös miehen savolaisuus ja murre antoivat oivan lisän esitykseensä.

Toinen tuomariston äänillä jatkoon mennyt oli tamperelaiseksi esittäytynyt Jaakko Antila. Hän aloitti osuutensa kertomalla ensimmäisen vitsinsä jälkeen, että hänen juttunsa ovat samanlaisia. Samankaltaisuutta hänen jutuissaan kyllä olikin ja ehkä tietyllä hänen tyyliänsä voisi kuvailla niin, että hän panostaa toistoihin, kuten urheilijatkin.

– Koomikassa jutut ovat omia ja ne ovat itse kirjoitettuja. Ne on kirjoitettu hyvään rytmiin ja niissä on hyvät punch linet, ne ovat oivaltavia. Niissä on hyvä aloitus ja hyvä lopetus, ja millä tavalla yleisö reagoi. Sellainen hyvä kokonaisuus ratkaisee, Pöllänen luetteli tuomariston kriteerejä.

Pöllänen uskoo, että finaalista, joka on Kapsäkissä 4. elokuuta, tulee erittäin hyvä ja hauska ilta. Loppukilpailuun on nyt selvittänyt tiensä kahdeksan erinomaista kilpailijaa. Enemmänkin olisi ollut tyrkyllä, sillä nyt valittujen lisäksi Viihteen Olohuone olisi laittanut finaaliin kamppailemaan niin viime viikolta Heidi Mäkelän kuin tältä viikolta Sakke Korhosen ja Marianne Keisalon. Jokaisella kisassa olleella koomikolla on silti mahdollisuus menestyä urallansa.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Juttua muokattu 16. kesäkuuta kello 23:55, poistettu koomikoiden punch linet.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi