Keira Knightley varastaa huomion elokuvassa Pähkinänsärkijä Ja Neljä Valtakuntaa

Kun Clara  huomaa joutuneensa outoon ja salaperäiseen rinnakkaismaailmaan, jossa sijaitsee Lumihiutaleiden maa, Kukkasten maa ja Makeisten maa, hänen tulee todistaa urheutensa ja uhmata Neljättä valtakuntaa ja sen valtiasta palauttaakseen tasapainon tuohon epävakaaseen maailmaan.

Lasse Hallströmin ja Joe Johnstonin ohjaaman taianomaisen seikkailun pääosissa nähdään Mackenzie Foy, Keira Knightley ja Morgan Freeman. Elokuvassa esiintyvät myös baletin supertähdet Misty Copeland ja Sergei Polunin. Elokuvan score-musiikin soittaa Lontoon Philharmonia-orkesteri kapellimestari Gustavo Dudamelin johdolla

Elokuva on visuaalisesti todella upea. Lavasteet ja puvustus ovat huippuluokkaa. Puvustuksesta vastaa Oscar palkittu Jenny Beavan. Hän haki inspiraationsa Viktoriaaniselta aikakaudelta. Beavan pääsi elokuvan myötä luomaan myös puhtaita fantasia-asuja, jotka ovatkin todella upeita. Kaikesta näkee, että pukusuunnittelijat ovat nauttineet työstään todella paljon. Puvustus oli tarinan kannalta erittäin tärkeä elementti ja siinä on onnistuttu todella hienosti.

Elokuvan lavastuksesta vastasi Guy Hendrix. Hän innostui projektista, koska se tarjosi mahdollisuuden luoda uusia maailmoja. Hendrix onnistui tavoitteessaan mielestäni kohtalaisen hyvin. Elokuvaa katsoessa tarinan maailma on todella upeasti luotu, mutta välillä elokuvan lavasteet näyttivät liian keinotekoisilta.

Claran roolissa nähtävä Mackenzie Foy oli hyvä valinta pääosaan. Hän on samaan aikaan herkkä ja vahva. Foyn suoritus ei kalpene yhtään suurten tähtien rinnalla vaan hän käyttää Claralle annetun tilan ja ajan hienosti hyväkseen.

Toinen onnistuja on Keira Knightley, joka nähdään Sugar Plumin roolissa. Hän rakentaa todella monipuolisen hahmon, jonka todellisia tunteita ja ajatuksia on vaikea selvittää, koska ne peittyvät sokerisen ulkokuoren alle. Knightley varastaa huomion aina, Kun Sugar Plum on mukana elokuvan kohtauksissa. Keira Knightley käyttää roolissaan todella korkeaa ääntä, joka ei ollenkaan vastaa hänen omaansa ja Beavanin luomat puvut pääsevät oikeuksiinsa upean Keira Knightleyn yllä. Näyttelijä todellakin sulautui rooliinsa täydellisesti.

Elokuvasta nousi omalla kohdallani esiin kaksi suurta pettymystä. Morgan Freemanin ”ruutuaika” jäi todella lyhyeksi. Tämä on harmillista, sillä hänen esittämänsä Claran salaperäinen kummisetä vaikutti todella mielenkiintoiselta. Jos elokuvaan palkataan Freemanin tasoinen näyttelijä, niin olisi ollut järkevää käyttää häntä enemmän. Varsinkin, kun hahmosta olisi saatu pienellä vaivalla paljon enemmän irti.

Tarinan kannalta olisi ollut järkevänpää, jos elokuvaa olisi pidempi. Yleensä vastustan yli kahden tunnin mittaisia pläjäyksiä, mutta tällä kertaa pidempi versio olisi toiminut paremmin. Kerronnalla oli jatkuvasti kiire. Juoni ryöpsähteli eteenpäin, eikä tapahtumia oikein ehtinyt pureskella. Muutama tiettyjen hahmojen kehitystä selittävä kohtaus olisi tehnyt terää.

Teksti: Juho Kojima

Kuvat: (c)2018 Disney

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi