Rantabaarin uusi kasvo Rami Farooq kerää kehuja – “Ei voi kuin ihailla tuota heittäytymistä”

Rantabaarin kolmas kausi käynnistyy syyskuussa C Morella. Viihteen Olohuone vieraili sarjan kolmannen kauden kuvauksissa ja tapasi sarjan uuden kasvon, Rami Farooqin.

Farooq näyttelee sarjassa turvapaikanhakija Salemia. Rooli on estetiikkaa Helsingin yliopistossa opiskelevalle Ramille ensimmäinen.

– Tämä on tuntunut todella hyvältä, omalta jutulta. Tietenkin välillä on ollut haastavaa. Olen nauttinut koko kesästä tosi paljon ja tuntuu, että olen oppinut omasta työstäni näyttelemisen parissa todella paljon, Farooq totesi.

Farooqin sarjaan houkutelleen, Milo Vindbergiä näyttelevän Eric Barcon mukaan Rami on selviytynyt urakastaan hyvin.

– Ei voi kuin vain ihailla tuota heittäytymistä ja sitä rohkeutta. Muistan, kun itse tulin ensimmäisiä kertoja kameran eteen tai näyttämölle. Kyllähän se vaatii hirveästi rohkeutta, että uskaltaa ylittää mukavuusrajoja, Barco pohti.

– Nostan kyllä hattua, kun aikamoiseen liemeen on itsensä saattanut.

Ericin kehuessa vuolaasti kollegaansa, katsoo Rami vieressä myhäillen ja myötäillen. Kokeneen kaverin kehut tuntuvat miehestä taatusti hyvältä, jonka näkee hänen kasvoistaan.

Esiintyminen intohimona

Jos Farooq on nyt ensimmäistä tuotantokautta mukana Rantabaarissa, on Barco ehtinyt näyttelemään sarjassa jo ensimmäisestä tuotantokaudesta lähtien. Esiintyminen on ollut Barcolle intohimona jo pitkään. Hän onkin näyttelemisen lisäksi ollut tanssijana.

– Minulla on pitkä tanssitausta ja näytteleminen oli luonnollinen jatkumo siihen. Kun tanssi jäi ja samoihin aikoihin hain Kallion lukioon, jossa on teatteri- ja ilmaisupainotus. Sieltä se sitten teatterin taika puri, Barco paljasti.

Barcolle näytteleminen oli selkeä jatkumo, mutta samaa ei voi sanoa Rami Farooqista. Hänen päätymisensä näyttelijäksi ja Rantabaariin on ollut sattumien summa.

– Tutustuttiin Ericin kanssa yhdellä joogastudiolla. Kun sitten tutusttiin, kertoi Eric että Rantabaariin etsitään yhteen rooliin näyttelijää. Hän sanoi, ”jos sua kiinnostaa, kokeile ihmeessä”. Siitä se lähti, Farooq kertasi.

Nuoruudessaan Farooq pelasi jalkapalloa, mutta kiinnostus lopahti hänen tultua B-juniori-ikään. Intohimo löytyi taiteesta ja sen tutkimisesta, jonka vuoksi opiskelupaikkakin löytyi estetiikasta.

– Aloitin siellä 2015 ja se on ollut kanssa todella antoisaa. Tuntuu, että olen niiden vuosien aikana oppinut valtavasti, Farooq mietti.

Isä italialainen huippuhiihtäjä

Urheilua löytyy myös Eric Barcon elämästä, sillä hänen isänsä on italialainen hiihtäjä Silvano Barco.

– Meidän perheessä on aina oltu aktiivisia. Jo sieltä Pohjois-Italian ajoilta. Siellä paljon kävimme hiihtämässä, Barco muisteli.

Hän oli kolmen vanha, kun perhe muutti Suomeen. Eikä liikkuminen jäänyt pelkästään Italiaan, vaan se on ollut osana elämää myös Suomessa.

– Kyllä edelleen koen, että joku kehollinen toiminta, itsellä mennyt enemmän siihen keholliseen ilmaisuun, jossa tulee tämä taide ja luovuus- aspekti. Kilpaurheiluviettiä ei ole koskaan ollut.

Nuoruudessaan Barco on harrastanut yleisurheilua, mutta sen harrastaminen loppui, koska se ei häntä kiinnostanut yhtä paljoa kuin tanssiminen, jonka hän aloitti samoihin aikoihin. Kotona Ericin kiinnostus tanssimista ja näyttelemistä kohtaan on otettu hyvin vastaan.

– Isä on aina ollut todella kannustava niissä asioissa. Kiitos hänelle, että on tukenut, kuten koko perheeni, kiinnostukseni kohteita.

Juuri ennen haastattelun alkamista Eric ja Rami saapuivat kuvauspaikalle helsinkiläiselle kalliolle aivan meren rannalle. He ehtivät käydä maskissa ja hakemassa kahvin, jonka jälkeen alkoi haastattelu. Kun juttutuokiomme päättyi, riensivät miehet jo valmistautumaan kuvauksiin.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi