Supermarsu- tähti purskahti itkuun

Perjantaina elokuvateattereiden valkokankaat valtaa elokuva, jollaista ei Suomessa ole aikaisemmin tehty. Supermarsu- elokuvassa yhdistetään animaatio sekä näytteleminen. Joona Tenan ohjaaman elokuvan pääosaa näyttelee nuori Ella Jäppinen, joka esittää Emiliaa.

– Tämä oli ihan mahtavaa. Kaikki oli todella mukavia ja tulin hyvin toimeen heidän kanssaan. Ei tullut missään vaiheessa tunnetta, että haluaisin jo pois kuvauksista, Jäppinen kertoi kuvauksista.

Jäppinen esittää elokuvassa Emiliaa, joka muuttuu Supermarsuksi saaden supervoimat käyttöönsä. Supermarsun tehtävänä on pelastaa silakat pienestä saastuneesta poukamasta. Ella Jäppiselle tämä elokuvarooli oli ensimmäinen ja hän sai roolin koekuvauksien kautta, kuten useimmat muut joutuvat koekuvausprosessin läpi käymään.

– Rupesin itkemään, kun sain tietää roolista. Olin ihan hirveän onnellinen, koska ehdin jo ajattelemaan, että ei tämä varmaan ollut mun juttu, sillä koekuvauksista oli kulunut niin kauan aikaa. Sitten kun sain tietääkin, että pääsin, niin siitä tuli kyllä niin hyvä fiilis, Jäppinen muisteli.

Jäppisen äitiä elokuvassa näyttelee Essi Hellén ja isää Eero Ritala. Isäpuolen roolissa elokuvassa on enemmän musiikista tunnettu Arttu Wiskari, jolle rooli oli myös hänen uransa ensimmäinen.

– Alkuun kyllä vähän jännitti lähteä mukaan, kun en ole ollut ammattimaisissa kuvauksissa tai elokuvan teossa aikaisemmin mukana. En tiennyt mitään siitä, miten elokuvaa tehdään ja minkälaista se on, Wiskari totesi.

– Nyt kun se on valmis, niin aika hyvät fiilikset jäi. Ei ehkä enää jännittäisi niin, jos tulisi vastaavanlaisia projekteja.

Emilian parasta kaveria Simoa elokuvassa näytteli toisen polven näyttelijä Viljami Lahti. Viljamin isä Jarkko Lahti näytteli viime vuoden Jussi Gaalassa ison kasan palkintoja pokanneessa elokuvassa Hymyilevä mies pääroolia. Nuorukainenkaan ei ihan ensimmäistä kertaa ollut pappia kyydissä.

– Olin vanhempain vartissa, kun sain kuulla, että minut on valittu elokuvaan. Oli kyllä vähän vaikea keskittyä sen jälkeen. Suurimmaksi osaksi päässä pyöri se, että oli hienoa päästä tähän ja sitten mietti, että mitä tämä tuo tullessaan. Kumminkin tämä oli uusi alue sen puolesta, että oli noin iso rooli. Aiemmin olin tehnyt pieniä sivurooleja, joissa olin kuitenkin oppinut elokuvan tekemisestä, Lahti valaisi.

Viljami Lahti on nähty muun muassa elokuvissa Hymyilevä mies, Onneli, Anneli ja salaperäinen muukalainen sekä 95- elokuvassa hänellä oli äänirooli Jukka Tammen poikana. Yllä mainittujen lisäksi valkokankaalla nähdään muun muassa Kari Hietalahti ja Tommi Korpela.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Tommi Hynynen, Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi