The Guardian Angel – Ennenkuulumattomat hypnoosimurhat

Elokuva The Guardian Angel on Arto Halosen ohjaama, psykologinen trilleri. Elokuvan miespääroolissa nähdään Pilou Asbæk, joka on ollut mukana myös sarjassa Vallan linnake sekä Game of Thronesin kuudennella ja seitsemännellä tuotantokaudella. Elokuvassa nähdään myös Sweet Home Alabamasta tunnettu Josh Lucas sekä kansainvälisestikin tunnettu ja Balkanin seudun kuuluisin näyttelijä Rade Šerbedžija. Suomalaisten näyttelijöiden suorituksia on luvassa myös, sillä mukana ovat Nymfit-sarjasta tuttu Sara Soulié sekä Napapiirin sankarit -trilogiasta tuttu Pamela Tola.

The Guardian Angel – Suojelusenkeli perustuu tositapahtumiin, jotka sijoittuvat 1950-luvulle, kun Tanskassa koettiin ennenkuulumattomat hypnoosimurhat. Pilou Asbæk esittää elokuvassa rikostutkija Anders Olsenia, joka saa tutkittavakseen pankkiryöstön, jossa surmansa sai kaksi virkailijaa. Anders on varma, ettei pankkiryöstäjä ole toiminut yksin.

Hän saa selville, että pankkiryöstäjä on istunut aikaisemmin tuomiotaan Björn Nielsenin (Josh Lucas) kanssa. Anders uskoo, että Björn on hypnotisoinut entisen sellitoverinsa tekemään pankkiryöstön puolestaan. Mutta kuinka tämä on mahdollista? Onko Björn tosiaan onnistunut hypnotisoimaan pankkiryöstäjän?

Nielsen ryhtyy tekemään tuttavuutta Andersin vaimon (Sara Soulié) kanssa, jonka myötä tapaus on pian lähempänä Andersia kuin olisi voinut arvatakaan.

The Guardian Angel on hienosti toteutettu elokuva, jossa katsoja pääsee tutustumaan kiehtovaan rikokseen vuosien takaa. Ehdottomasti hyvä valinta katsojalle, joka on kiinnostunut historiaa puhuttaneista tapahtumista. Elokuvalle voi povata jopa kansainvälistä menestystä, sillä se ei kalpene Hollywood-tuotantojen rinnalla.

Teksti: Linda Hildén
Kuvat: The Guardian Angel

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi