The High Note saa vesipadot murtumaan

Heinäkuun viimeinen päivä elokuvateatterit valtaa elokuva The High Note, jossa ollaan amerikkalaisen musiikkimaailman huipulla.

Maggie (Dakota Johnson) on nuori nainen, joka haaveilee musiikkituottajan urasta. Elokuvan alkaessa hän on laulajatähti Grace Davisin (Tracee Ellis Ross) assistentti, jonka tehtävänä on huolehtia tämän kaikista pienistäkin jutuista.

Elokuvan alkupuolella vilistetään keikalta toiselle ja näytetään hetkiä, kun Grace Davis esiintyy eri puolilla maata ja välillä harjoitellaan. Heti alusta asti saadaan selville, että Gracen agentti ei oikein välitä Maggiesta ja tämän haaveistaan.

Maggie saa mahdollisuutensa tai oikeastaan ottaa sen, kun tapaa kaupassa erään pojan. Tämä poika piirittää aluksi Maggieta laulaen ja hetkeä myöhemmin huomaa tämän pojan laulavan kaupan ulkopuolella. Tästä Maggie saa oivalluksen, hän voisi alkaa tämän pojan levyn tuottajaksi.

Tyypillinen Hollywood-elokuva

Kuten yleensä elokuvissa, romantiikkaa ei voi puuttua ja sitä tästäkin elokuvasta löytyy. Draaman kaarikaan ei ole elokuvasta unohtunut. Elokuvassa nähdään niin glamouria kuin myös sitä musiikkimaailman toistakin puolta, raakuutta.

Elokuvassa on tyypillistä amerikkalaista Hollywoodin tyylistä pintaliitoa ja siirappimaisuutta, mutta siitä huolimatta se saa katsojansa uppoutumaan siihen. Draamankaarikin on hyvin tuttua monista muista elokuvista.

Pienoinen yllätyskin on luvassa elokuvan loppua kohden, jota ei katsojat osaa elokuvan edetessä oikein aavistaa. Ja herkemmillä katsojilla saattaa myös silmäkulmat kostua tai jopa aueta valtoimenaan, näin ainakin kävi itselleni.

Kovin isoja jälkiväristyksiä elokuva ei jättänyt, mutta kertaalleen katsottavaksi elokuvaksi vallan mainio. Elokuva tulee ensi-iltaan 31. heinäkuuta ja mikäli musiikkimaailmasta kertova elokuva kiinnostaa, kannattaa tämä käydä katsomassa.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Focus Features, LLC.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi