Esko Kovero muisteli Salattujen elämien alkuaikoja “Innokkaana jännitettiin vastaanottoa”

Pihlajakatu on tullut monelle suomalaiselle tutuksi tässä 20 vuoden aikana, kun Salatut elämät on televisiossa pyörinyt. Alkuperäisistä näyttelijöistä mukana ei ole enää kovin montaa, mutta yksi sellainen on alusta lähtien ollut Esko Kovero.

– Päällimmäisenä muistona on se, että tehtiin aika innokkaana tätä ja toivottiin sekä ennen kaikkea jännitettiin tämän vastaanottoa, että miten tämä oikein lähtee. Sitten oltiin hyvin otettuja siitä, kun tämä lähti niin hyvin menemään, Kovero mietti.

Kovero on esittänyt Salattujen elämien alusta lähtien Pihlajakadun kauppiasta Ismo Laitelaa. Kun tarina alkoi, oli Ismo kahden teini-ikäisen lapsen yksinhuoltaja. Kalle ja Miia työskentelivät molemmat koulun jälkeen Ismon kaupassa. Vuosien varrella Miia on kuollut ja Kallekin on välillä ollut poissa Pihlajakadulta. Nyt kolmikko on jälleen koossa, kun 14. kesäkuuta starttaa Pihlajasatu- niminen spin of-sarja.

– Tämä (Pihlajasatu) on eräänlainen kunnianosoitus myös meidän rakkaille ja uskollisille faneille, että he näkevät vanhoja suosikkihahmojaan uusissa käänteissä tässä näin, Kovero totesi.

Kallea näyttelevä Pete Lattu on tuttu näky edelleenkin Pihlajakadulla, mutta Miiaa näyttelevää Venla Saartamoa ei olla nähty näissä kulisseissa vuosikausiin. Miian roolihahmossa hänet nähtiin viimeksi 2002, mutta 2016 hänet nähtiin lyhyesti ruudussa Kirsi Huovinen- nimisenä henkilönä.

– Venla oli jo silloin aikoinaan hirveän lahjakas nuori nainen ja musta tuntuu, että lahjakkuus on vain kehittynyt tässä vuosien karttuessa, joten se oli kunnia ja etuoikeus tehdä heidän kanssaan taas pitkästä aikaa työtä yhdessä, Kovero iloitsi.

– Jotenkin siinä oli semmoinen kuin olisi tullut takaisin kotiin- fiilis.

(Kuva: Fremantle media)

Kun Salatut elämät alkoi televisiosta syksyllä 1999, niin Esko Koveron nimi ei kovin monelle ollut tuttu. Valkokankaalta hänet muistettiin lääkintämies- Jussin roolista Talvisota- elokuvasta ja sitten hänet oltiin nähty muutamassa pienessä televisioroolissa. Salatut elämät nosti Esko Koveron kaikkien suomalaisten tietoisuuteen ja hänestä tuli koko kansan Ismo Laitela. Vaikka Kovero ei ollut näyttelijänä niin tuttu, niin kokenut hän silti oli jo silloin ja Salatut elämät on opettanut häntä entisestään.

– Näyttelijänä ehkä, jos tekniseltä puolelta ajatellaan, niin kamera on tullut aika hyväksi työkaveriksi näinä vuosina, kun on ollut kunnia tehdä tätä sarjaa. Ismolla on ollut aikamoisia käänteitä, niin kyllä sitä näyttelijäntyötäkin on saanut tehdä eri vinkkeleistä. Se on ollut eräällä tavalla palkitsevaa, Kovero valaisi.

Työ Salatuissa elämissä on antanut myös mahdollisuuden tehdä välillä kesäteatteria sekä talvisinkin on ollut mahdollisuus käydä tauoilla tekemässä joitain näytelmiä ihan sisäteattereissakin. Koveroa onkin nähty muun muassa Tampereen Komediateatterin lavalla. Tällä hetkellä miehen ainoa työ on Salatuissa elämissä ja hän on tyytyväinen siihen.

– Tämä riittää tällä hetkellä. On noita aamuja jo sen verran takana, että ei vanha enää hirveästi jaksa, Kovero naurahti.

Kovero ja muut kumppanit nähdään 14. kesäkuuta starttaavassa Pihlajasatu- sarjassa MTV3- kanavalla Salattujen elämien ohjelmapaikalla.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Joni Hildén, Fremantle Media

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi