Kuuskajaskarissa laitetaan kiviä taskuun

Akseli Svenholm ja Tommi Koskinen tähdittävät Jo-Jo Teatterin Kiviä taskussa-komediaa Kuuskajaskarissa. (kuva: Alexandra Helin)

Turkulainen Jo-Jo Teatteri tarttuu heinäkuussa Kuuskajaskarin kesäteatterissa kovaan haasteeseen, sillä ryhmä tekee Rauman edustalla sijaitsevalla linnakesaarella oman versionsa klassikkokomediasta Kiviä taskussa (Stones in His Pockets).

Marie Jonesin tekstiin perustuva näytelmä on täyttänyt Helsingin Kaupunginteatterin katsomot jo yli viidentoista vuoden ajan. Helsingissä näytelmää tähdittävät Martti Suosalo ja Mika Nuojua. Tuosta syystä rima asettuu Kuuskajaskarissa todella korkealle. Turkulaisohjaaja Milla Nordström ei kuitenkaan pelkää kovaa haastetta.

  • Jokainen versio samasta tekstistä on tekijöidensä näköinen. Me emme kilpaile Helsingin Kaupunginteatterin kanssa. Jokainen hyvä teksti ansaitsee useita tulkintoja, joista meidän tulee olemaan yksi, Nordström toteaa.

Kiviä taskussa on tarina kahdesta irlantilaisesta miehestä, Jake Quinn (Akseli Svenholm) ja Charlie Conlon (Tommi Koskinen), jotka ovat päässeet avustajaksi Hollywood-elokuvaan. Elokuva luo pienen irlantilaiskylän asukkaille mahdollisuuden tienata vähän ylimääräistä sekä töllistellä yhdysvaltalaisia filmitähtiä. Charlie ja Jake ovat myös unelmatyössään avustajina, sillä palkka juoksee säännöllisesti sekä elokuvan päätähti on mukavaa katseltavaa. Charlie myös haaveilee oman elokuvan tekemisestä ja nyt onkin hyvä tilaisuus sujauttaa käsikirjoitus ihan oikeille elokuvantekijöille.

Erityistä näytelmässä on se, että siinä on päähenkilöt mukaanluettuna yhteensä 15 roolia. Nuo kaikki esitetään kahden näyttelijän voimin. Näyttelijät vaihtavat rooleja lennosta. Jokainen hahmo onkin rakennettu erottumaan ilman vaatevaihtoja. Tuo kysyykin taitoa ja tarkkuutta sekä näyttelijöiltä että ohjaalta.

  • Nopeasti vaihtuvat hahmot ovat tietysti haaste, mutta myös osa näytelmän tyylilajia ja komediaa. Meillä on ollut loistava kevät tämän tekstin kanssa. En malta odottaa ensi-iltaa, Nordström kertoo.

Komediasta huolimatta näytelmä on myös sydämestä koskettava tarina, jonka aika aikana Charliesta ja Jakesta kasvaa todellisia ystäviä.

  • Enempää juonenkäänteitä paljastamatta, näytelmä on sekä vauhdikas komedia että liikuttava draama. Loppu selviää tulemalla paikalle katsomaan, Nordström sanoo.

Kiviä taskussa Kuuskajaskarin kesäteatterissa 2.7.2019-11.8.2019.

Teksti: Jouni Mikola

Twitter@JouniMikola

Lähde: Jo-Jo Teatterin lehdistötiedote

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi