Linnut ja possut yhdistävät voimansa uutta uhkaa vastaan elokuvassa Angry Birds 2

Mighty Eagle (Peter Dinklage), Red (Jason Sudeikis), Bomb (Danny McBride), Silver (Rachel Bloom), Chuck (Josh Gad), Leonard (Bill Hader), Courtney (Awkwafina) in Columbia Pictures and Rovio Animations' ANGRY BIRDS 2.


Angry Birds -elokuva 2 liidättää lentotaidottomien lintujen ja kujeilevien possujen seikkailut täysin uusiin korkeuksiin! Uusi uhka asettaa sekä Lintusaaren että Possusaaren vaaraan. Red, Sakke, Pommi ja Mahti Kotka värväävät apuun Saken sisaren Silverin ja vanhat kahinat unohtaen he yhdistävät voimansa possujen Leonardin, tämän apulaisen Oonan sekä keksijäpossu Karin kanssa. Yhdessä kiistakaverit muodostavat yllättävän supertiimin pelastaakseen kotinsa. Elokuvan ohjauksesta vastaa Thurop Van Orman

On todettava heti näin alkuun, että tämä elokuva on todellinen lasten elokuva. Juoni etenee valtavalla nopeudella, joka ei anna aikaa hengähtää. Tämä on varmasti hyvä asia lapsille, sillä tylsää hetkeä ei tarinasta juurikaan löydy.

Ihmettelin hieman, kun huomasin, että elokuvassa on oikeastaan kaksi juonta, jotka kylläkin yritetään parsia yhteen lopussa, mutta ratkaisu ei välttämättä ole vesitiivis. Elokuvan kannalta tärkeämmässä tarinassa Red johtaa joukkonsa yhteistä uhkaa vastaan. Tämän juonen käänteet seurailevat melko tarkasti tällaisen elokuvan tuttuja kaavoja, eikä katsojaa oikeastaan yllätetä missään vaiheessa. Mahti Kotkalla on kuitenkin salaisuus, joka yllättää koko supertiimin.

Samaan aikaan toisaalla joukko nuoria lintuja yrittää pelastaa linnunmunia, jotka luikahtivat kadoksiin. Elokuvassa liikutaan näiden kahden juonen välillä. Rediin liittyvä tarina on se, johon Angry Birds 2 nojaa. Nuorten lintujen tarina ei oikein lunasta paikkaansa.

Suomalaisessa versiossa esiintyy monia loistavia näyttelijöitä. Nostan heistä esiin kaksi. Redille äänensä antava Riku Nieminen on juuri oikea valinta rooliinsa. Nieminen antaa Redille sopivan määrän raivoa, epäilystä, kaipuuta ja riemua. Tuntui, että ilman niemistä koko elokuva ei toimisi. Kaiken tämän lisäksi Riku Niemisen suoritus on juuri oikealla tavalla ylimielinen, mutta samalla haavoittuva.

Silver (Rachel Bloom) in Columbia Pictures and Rovio Animations’ ANGRY BIRDS 2.

Elokuvassa tavataan myös muutama uusi hahmo. Yksi näistä on Saken sisar Silver. Tämä suunnittelun mestari tarjoaa Redille tasapäisen vastuksen. pirtsakan linnun roolissa kuullaan Heljä Heikkinen. Hän muovaa Silveristä energisen ja voimakkaan hahmon. Heikkisen ja Niemisen kemiat pelaavat todella hyvin yhteen. Red ja Silver muodostavat elokuvan todellisen voimakaksikon.

Angry Birds 2 elokuva tulee varmasti menestymään Suomen markkinoilla loistavasti, mutta miten Red ja kumppanit menestyvät kansainvälisessä kilpailussa. Onko Angry Birds brändissä puhtia? Toivon todella, että elokuva menestyisi. Kaikesta näki, että projektiin on panostettu todella paljon, mutta kilpailu katsojista on kovaa. Elokuva Saapuu ensi-iltaan perjantaina 9.8.

Kuuntele Juho`s Movie Cornerin Podcast, jossa Kojima arvioi elokuvan. Voit kuunnella sen täältä.

Teksti: Juho Kojima

Kuvat: © Sony Pictures Entertainment.

Trailer: Sony Pictures Finland

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi