Marraskuu- yhtyeen solisti Martti Saarinen: Bändin syntyminen on kuin rakastumista

Vantaalla Tikkurilan asemalla sijaitsevan kahvilan pöytään istuu mies tummassa parrassaan. Hän on Marraskuu- yhtyeen solisti ja keulakuva Martti Saarinen. Saarinen on tehnyt soolouraa aiemmin, mutta nyt hän on jo tovin verran ollut bändissä mukana.

– Kaikki lähti siitä, kun lähdetiin Vainion Markuksen, meidän rumpalin kanssa, yhdessä kirjoittelemaan vähän lauluntekstejä. Tarkoitus oli tehdä mun soololevyä silloin. Sitten hyvä ystäväni Sundmanin Tuomas soitti ja sanoi, että on tavannut yhden kundin. Tosi hyvä kitaristi, sopisi tyyliltään tosi hyvin äijien kanssa tekemään, Saarinen avasi bändin syntyhetkiä.

Näin mukaan tuli siis kitaristi Anssi Uusisilta, johon Sundman oli törmännyt Saariselle hyvin tutuissa maisemissa, miehen lapsuuden kotiseuduilla.

– He olivat tavanneet Jäniksenlinnassa, jossa on joka syksy sellaiset autotallibileet. Ne oli siellä jammailleet ja Anssi oli soittanut muutaman biisin, minkä oli tehnyt, Saarinen kertoi.

Tapaaminen järjestyi sitten Anssin sekä Maken ja Martin kesken hyvinkin pian.

– Just satuttiin Maken kanssa olemaan tekemässä tekstejä, kun se Tumppi soitti, että olisivat Anssin kanssa tässä, pitäisikö treffata. Pyydettiin ne sinne Maken vanhan mummolan yläkertaan.

Miehet tapasivat sitten toisensa ja alkoivat tekemään tuttavuutta keskustellen. Saarinen näkee bändin perustamisessa samanlaisia vivahteita kuin siinä, kun pistetään parisuhdetta pystyyn. Tämä miesten ensikohtaaminen oli kaikin puolin myös tuloksekas.

– Siitä ensimmäisestä sessiosta syntyi Marraskuu- kappale tai sen ensimmäinen vaihe niin sanotusti, koska harvoin ne heti tulee valmiiksi, ainakaan meillä, Saarinen totesi.

Kappale näki päivänvalon myös singlenä ja Spotifyssa viime vuoden marraskuussa. Tuon jälkeen se on kerännyt kuuntelukertoja hieman yli 11 tuhatta. Marraskuussa 2015 perustettu yhtye sai itse asiassa nimensäkin tuosta kappaleesta.

– Kun alettiin miettimään bändille nimeä, niin kolme viidestä kundista oli miettinyt sitä Marraskuuta. Se oli sitä myöten selvä, koska enemmistö voittaa aina, Saarinen valaisi.

– Sitten siitä lähti loistavasti läppä lentämään, että julkaistaan tää ensimmäinen marraskuuta kello yksitoista muistaakseni.

Yhtyeen nimikkobiisin kertosäkeen tehnyt Saarinen kävi pientä jaakobinpainia itsensä kanssa, sillä Miljoonasadekin lauloi aikoinaan marraskuusta kertosäkeessä.

– Kun kirjoitin sitä biisiä, niin mietin voinko tehdä tätä, laulaa marraskuuta tässä kertsissä, koska Heikki Salo on sen 30 vuotta sitten tehnyt. Toisaalta mietin, että suuresti arvostamani taiteilija ei kuitenkaan omista tätä marraskuu- nimeä. Sitten tosiaan painoin sen sinne kertsiin, Saarinen paljasti.

Marraskuu- yhtye on levyttänyt kolme kappaletta, mutta heillä on valmiina jo useampia biisejä odottamassa hyvää hetkeä julkaisemiselle. Viimeisin biisi oli Sydänkultaa, jonka he julkaisivat keväällä ja uutta on odotettavissa lähiaikoina. Vielä tässä vaiheessa yhtye on keikkaillut lähinnä Keski-Uudenmaan alueella, mutta tulevaisuudessa heitä tullaan todennäköisesti näkemään myös muuallakin.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Marraskuu- yhtye

Lue myös Sydänkultaa- kappaleen synnystä

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi