Puluboin ja Ponin leffan ohjaaja Mari Rantasila: Mielikuvitus, mikä mieletön voimavara

cof

Puluboin ja Ponin leffa on tarina kouluun lähtevästä tytöstä, Ponista. Elokuvassa käsitellään, kuinka jännittävää uuden aloittaminen voi olla, sekä miten tärkeää leikkimisen ilon ja riemun säilyttäminen arjessa on. Leikkimisen riemua ja mielikuvituksen tärkeyttä päästään näkemään valkokankaalla Ponin mielikuvitusystävän Puluboin kautta.

Kaiken jännittävän ja uuden aloittamista käsittelevän elokuvan ohjaaja Mari Rantasila lähti tekemään elokuvaa innoissaan. Monilahjakkuus innostui luettuaan käsikirjoituksen ja sai idean, kuinka elokuvan voisi toteuttaa. Hän pyysi päästä esittelemään ehdotuksensa, josta myös käsikirjoittajat ja tuottaja innostuivat.

Mari Rantasilaa kiinnosti Veera Salmen tekemän kirjasarjan muuttaminen elokuvaksi, koska tarinassa on neljä teemaa, jotka häntä kiinnosti. Siinä muun muassa käsitellään leikkimisen riemua, kuinka tärkeää se arjessa on. Lisäksi mielikuvitus on suuressa roolissa Puluboin ja Ponin leffassa.

– Mielikuvitus, mikä mieletön voimavara se on. Mutta toisaalta mielikuvitusta pitää pystyä myös hallitsemaan. Varsinkin lasten ja joskus myös aikuisten, kuvaili Rantasila mielikuvituksen tärkeyttä.

– Mielikuvituksen teeman käsittely jotenkin kiinnosti minua valtavasti, Mari lisäsi.

Mari Rantasila piti elokuvassa myös siitä, kun pääosassa näyttelevä Poni (Jenni Lausi) antaa kaikkien tunteidensa näkyä, niin raivoa kuin riemuakin.

Hyvä yhteishenki, hyvä lopputulos

Rantasila kehui työryhmän hyvää yhteistä henkeä, ja kuinka elokuvaa tehdessä sai nauraakin sekä pitää hauskaa kiireen keskellä. Jokainen heistä puhalsi yhteen hiileen, tehdäkseen yhdessä hyvää. Ja se näkyy kyllä hyvänä lopputuloksena valkokankaalla.

– Työilmapiiri oli kyllä tosi mahtava. Tehdään yhteistä elokuvaa ja viedään yhteistä tarinaa eteenpäin, Mari kehui.

– Koko työryhmä on ollut valtavan positiivinen, hän jatkoi.

Monilahjakkuus monessa mukana

Mari Rantasila tunnetaan myös näyttelijänä ja laulajana. Hänen mukaansa monien ammattien harjoittaminen on auttanut myös ohjaamisessa, kun pystyy hyödyntämään osaamistaan muilta aloilta. Elokuvien ohjaamisessa erityisesti siitä on varmasti hyötyä, koska siinä yhdistyy monen taiteen alueet.

– Ei tämäkään elokuva näyttäisi tältä, jos en olisi näyttelijä ja muusikko, Mari perusteli.

Monen ammatin harjoittaminen vaatii tietenkin paljon, ja tuo kiireitä arkeen. Kuitenkaan Marilla ei ole aikomustakaan lopettaa yhdenkään ammatin harjoittamista vaan nauttii siitä, kun voi tehdä useampaa työtä.

– Haastettahan on, että pitää kaikissa ammattitaidon yllä. Ja selkeästi olen kyllä ihminen joka ruokkiintuu tästä, että tekee useita asioita, Mari totesi.

Rantasila tekee edelleen keikkoja musiikin saralla ja näyttelee elokuvissakin. Mari Rantasila nähtiin muun muassa elokuvassa Joulumaa ja menneiltä vuosilta hänet muistetaan edelleen Raidista sekä sen tunnuskappaleesta Vain rakkaus. Hänen mukaansa kappale on pysynyt selkeästi suosiossa ja sitä pyydetään edelleen keikoilla.

– Se oli iso hitti, Rantasila totesi kertoessaan, kuinka paljon rooli Raidissa merkitsi sekä miten Vain rakkaus– kappale vaikutti muusikon uraan.

Puloboin ja Ponin leffa nähdään ensimmäistä kertaa valkokankaalla 3.8.2018.

Teksti ja kuvat: Linda Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi