Sokka tähdittää UIT:n kevätrevyytä – Siikander vaihtaa katsomon puolelle

Peacockin lavalla lauletaan ja tanssitaan taas toukokuusta kesäkuun puoleen väliin saakka, kun UIT tuo sinne tuoreimman revyynsä Herkkua kuin heinänteko. Linnanmäen Peacock-teatteriin paluun tekee myös UIT-veteraani Sinikka Sokka.

– Amerikassa puhutaan comebackistä. Siitä on pitkä aika, kun olen ollut viimeksi, Sokka totesi heti alkuun.

Sokka aloitti UIT-uransa vuonna 1996 Haloolla päähän -revyystä ja sen jälkeen hänelle kertyi useita revyitä yhdessä mainioiden Marjatta Leppäsen ja Jussi Lammen sekä kumppaneiden kanssa. Hän on ollut tuolloin yksi niistä näyttelijöistä, joka antoi kasvonsa UIT:lle.

Paluu UIT:n tuotantoihin tapahtui jo viime kesänä, kun maineikas näyttelijätär nähtiin Lappeenrannassa esitetyssä Kaunis Veera -näytelmässä. Nyt vuorossa Peacockin lava, jossa hänet on viimeksi nähty vuonna 2006 Albatrossi ja Heiskanen -näytelmässä.

– Monen vuoden jälkeen on ihanaa palata, olen ihan innoissani. Pian tämä synkeä talvi vaihtuu kevääksi ja pääsen Peacockiin sorvin ääreen mahtavien kollegojen kanssa, luomaan taas kerran ihan uutta, Sokka iloitsi.

“Tuntuihan se hurjalta”

Revyyn ohjaa Sari Siikander, joka on totuttu näkemään UIT:n revyissä estradilla. Tänä vuonna häntä ei lavalla nähdä, vaan siellä esiintyvät aivan muut nimet. Herkkua kuin heinänteko on Siikanderille toinen ohjaustyö. Ensimmäinen oli viime kesän Kaunis Veera. Ohjaajan saappaisiin astuminen ei ollut aivan helppo juttu.

– Tuntuihan se aika hurjalta. Lähtökohtaisestihan minulta on kysytty sitä jo monena vuonna ja ihmiset ovat sanoneet, että ”kuinka et nyt ohjaa, ohjaa nyt”. Olen aina sanonut, että olen sielultani näyttelijä ja olen ihan oikeassa paikassa. Älkää nyt höpsötelkö, Siikander muisteli.

– Sitten täältä UIT:n puolelta tuli vähän sellaisena pakkotöytäisynä, että kyllä sinä nyt ohjaat ja se yllätti totaalisesti, miten kivaa se oli.

Ohjaustyön hauskuus yllätti Siikanderin ja siitä innostuneena tämän kesän revyy valmistuu hänen käsiensä kautta. Tuotantoprosessi on jo täydessä käynnissä ja Siikanderin työpisteen seinää koristavat tulevan kesän näyttelijöiden kuvat.

– Halusin liimata kaikkien meidän ihmisten naamat tuonne, että aina kun istun tässä, niin näen heidät. Olen sillä tavalla visuaalinen ihminen, että vaikka tiedän heidät kaikki, niin silti haluan nähdä heidän naamansa. Sitten kun mietin, ketkä mahdollisesti missäkin kohtauksessa ovat ja kun näen heidät tuossa, on helpompi tehdä sitä palapeliä, Siikander perusteli.

Revyy valmistuu pikkuhiljaa, vielä ei harjoitukset ole alkaneet, mutta niiden alkuun ei ole enää montaa viikkoa aikaa, kun ensemble astuu Peacockin lavalle harjoittelemaan kevään sketsinumeroita.

– Maaliskuun 25. päivä alkavat harjoitukset ja siitä sitten kuusi viikkoa. Se on todella tiukka puristus, Siikander paljasti.

“Jos yleisö ei naura, mitä tein väärin”

Estradilla tullaan näkemään Nina Tapio, Sami Hintsanen, Pihla Penttinen, Antti Lang, Kai Vaine, Katariina Havukainen ja Panu Vauhkonen sekä tietenkin myös Sinikka Sokka. Sokalle edessä on seitsemäs revyy UIT:ssa.

– Minusta on fantastista olla itse mukana isoissa numeroissa. Se on sellaista teatterin juhlaa, kun on paljon tekijöitä näyttämöllä. Tuo näyttämö mielestäni huutaa sellaista, että siellä on muutama tosi iso ja hyvä numero, jossa saa olla mukana, Sokka mietti.

Sinikasta säteilee innostus, ja hän kertoo olevansa todella inspiroitunut tulevasta rupeamastaan.

– Hyvän viihteen tekeminen on todella vaikea laji. Haastava ja ihana laji. Se on niin monipuolista. Se laittaa näyttelijän ja esiintyjän aikamoiseen plusmerkkiseen liriin, Sokka tokaisi.

Palaute on niin suora. Jos yleisö ei naura, niin silloin se ensimmäinen ajatus on, että mitä tein väärin, mikä meni pieleen, Siikander komppasi.

Naurua tuskin tulee puuttumaan, kun 4. toukokuuta Peacockin lavalla nähdään Herkkua kuin heinänteko -revyyn ensi-ilta ja siitä käynnistyykin reilun kuukauden rupeama Linnanmäen Peacock-teatterissa. Jos vanhat merkit paikkansa pitää, niin tänä kesänäkin tullaan näkemään huikea show.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: UIT

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi