Suosittu kirjailija Sinikka Nopola on poissa

Suosittujen Heinähattu ja Vilttitossu– sekä Risto Räppääjä– kirjojen takana ollut Sinikka Nopola on kuollut. Nopola kuoli keskiviikkona 13. tammikuuta vaikean sairauden murtamana Helsingissä. Kuollessaan Nopola oli 67-vuotias.

Nopola kirjoitti yllä mainitut rakastetut lastenkirjat yhdessä siskonsa Tiina Nopolan kanssa. Molemmista kirjasarjoista on tehty myös useita elokuvia. Lisäksi hän on kirjoittanut härmäläistarinoita Eilasta ja Rampesta, joista on myös filmatisoitu elokuva.

Helsingin Sanomissa toimittajana aloittanut Sinikka Nopola ehti kirjoittamaan uransa aikana noin 80 kirjaa, jonka lisäksi hän toimi käsikirjoittajana useissa näytelmissä ja elokuvissa. Hän on kirjoittanut pakinoita, esseitä, kuunnelmia ja musikaaleja.

Vapaana toimittajana Nopola aloitti 1985 ja hänen esikoisteoksensa Teepussi ilmestyi 1987. Sisarukset yhdistivät voimansa 1989, jolloin he alkoivat työstämään suosittuja lastenromaaneita. Sinikka Nopolan merkitys suomalaiselle kirjallisuudelle, ja varsinkin lastenkirjallisuudelle on ollut valtava.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Tammi

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi