Terroria viljelevän kolmikon paluu on turhanpäiväinen pihalla juoksentelu

Vuonna 2008 ensi-iltansa saaneen The Strangers -elokuvan jatko-osa Strangers 2: Prey at Night jää valovuosien päähän edeltäjästään. Jännitys ja kauhu jäävät jatko-osassa toiminnan varjoon.

Bryan Bertinon ohjaamassa ja käsikirjoittamassa kauhuelokuvassa The Strangers kolmen naamioihin sonnustautuneen henkilön joukko terrorisoi Liv Tylerin ja Scott Speedmanin näyttelemää pariskuntaa miehen kesäasunnolla. Hämäräperäisten henkilöiden toimintaa ei sen enempää selitelty ja filmi onkin yksi onnistuneimmista invaasiolla leikittelevistä kauhuelokuvista 2000-luvulla. Elokuvan tapahtumat mukailevat löyhästi Charles Mansonin perheen hirmutekoja 1960-luvulla.

Nyt jännitysmomenteilla pelotellut elokuva on saanut jatko-osan The Strangers 2: Prey at Night. Bertino on jälleen kirjoittajana, mutta ohjaushommat hän on luovuttanut vähemmälle huomiolle jääneitä kauhuelokuvia tehneelle Johannes Robertsille.

The Strangers 2: Prey at Night alkaa, kun nelihenkinen perhe lähtee reissuun. Rentouttavan loman vietto tyhjällä leirintäalueella ei ala parhaissa tunnelmissa, kun lasten ja aikuisten välit alkavat kiristymään jo kotiovella. Yllättäen perheen asuttaman trailerin ovelle koputetaan ja lava-autolla ajelevan kauhukolmikon terrori pääsee taas valloilleen.

Intensiivisen The Strangersin jälkeen The Strangers 2: Prey at Night jättää suun auki pelkästään pahassa. Bertino on suoraan sanottuna tuhonnut täysin alkuperäisen tarinansa hengen. Lopputuloksena on elokuva, josta on vaikea löytää mitään hyvää. Kesäasunnon ja leirintäalueen kontrasti miljöönä on niin iso, että yleisön säikyttely jännitysmomenteilla leviää käsiin. Lopputuloksena on veriefekteillä ja toiminnalla eteenpäin kulkeva mitäänsanomaton puolitoistatuntinen. Lyhyt kesto onkin kaikilla kliseillä täytetyn elokuvan ainoa hyve.

Elokuvan valaistus ja äänimaailma ovat tuttuja vuodelta 2008, mutta lähinnä tv-sarjoissa näytelleet näyttelijät eivät millään lailla jää mieleen. Liian ennalta-arvattava filmi ei saa kuin sen yhden pakollisen pisteen viidestä. The Strangers: Prey at Night saapuu teattereihin 6.4.2018.

Teksti: Janne Kaarenoja

Kuvat: Brian Dogulas

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi