Woody Allenin huvipuistossa nähdään draamaa

Wonder wheel on perinteinen Woody Allen-elokuva. 1950-luvulle sijoittuva draama tarjoilee herkullisen asetelman gangstereineen ja kolmiodraamoineen, mutta jää tasapaksuksi.

Woody Allen osaa viihdyttää kansaa tarjoilemalla ihmisille uuden elokuvan vuoden välein. Osa niistä on heikompia ja osa, kuten Blue Jasmine (2013) ja Irrational man (2015) suorastaan huikeita. Wonder wheel on jälleen parannus verrattuna sitä edeltäneeseen todella tylsään Café Societyyn (2016).

Wonder wheel näyttää hienolta. 1950-luvun Coney Island ja sen huvipuisto neonvaloineen ovat loistovalinta tapahtumapaikaksi synkälle draamalle. Kate Winslet on erinomainen Ginny-nimisenä naisena, joka rakastuu rantavahti Mickeyyn (Justin Timberlake). Suurin este parivaljakon romanssille on Ginnyn avioliitto viinaan menevän Humptyn kanssa. Humptya näyttelevä John Belushi tekee myöskin fantastisen roolisuorituksen tempperamenttisena karusellin operoijana. Elokuvan alussa pariskunnan ovelle ilmestyy Humptyn tytär Carolina (Juno Temple) edellisestä liitosta. Tämä saa isältään kylmää kättä taakse jääneen miesvalintansa vuoksi. Carolina iskee silmänsä Mickeyyn ja kolmiodraama on valmis.

Elokuvan suurin ongelma on se, että siitä on vaikea löytää päähenkilöä. Mickey toimii kertojana, ja Ginnylla on luonnollisesti iso rooli. Carolina on tärkeä palanen, jolle luodaan filmissä karu menneisyys. Sanotaan, että minkä taakseen jättää sen edestään löytää. Alku lupaa paljon Carolinan suhteen, mutta Wonder wheel pettää odotukset tarjoillen valitettavan kevyen kosketuspinnan tämän vaiheisiin.

Iltakohtaukset ovat elokuvan hienointa antia visuaalisesti. Ginnyn ja Humptyn asunto kylpee eri väreissä huvipuistossa. Woody Allen ohjaa taidolla ja kuvaus toimii. Loistoratkaisu on se kuinka Mickey kertoo tarinaa suoraan kameralle. Timberlake näyttelijänä ei tosin vakuuta. Wonder wheel on viihdyttävä, mutta käsikirjoituksesta puuttuu se jokin, joka tekisi sitä mieleenjäävän Allen-elokuvan. Nyt se on vain yksi teos muiden joukossa ja ansaitsee siksi kaksi pistettä viidestä. Wonder wheel on ensi-illassa 29.12.2017

Teksti: Janne Kaarenoja

Kuva: Jessica Miglio

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi